4. září 2008 | 17.04 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Jako ovoce označujeme zpravidla sladké jedlé plody, plodenství nebo semena víceletých semenných rostlin, nejčastěji dřevin. Věda, která se zabývá posuzováním jednotlivých odrůd ovoce, se nazývá pomologie. Ovoce je také významným zdrojem vitamínů.
Ovoce obvykle rozdělujeme na ovoce mírného pásu, tropické a subtropické ovoce.
Ovoce mírného pásu
- Jádroviny (jabloň - jablka, hrušeň - hrušky)
- Peckoviny (třešeň - třešně, broskvoň - broskve, slivoň - švestky, meruňky a ringle)
- Skořápkoviny (líska - lískový oříšek, ořešák - vlašský ořech, kaštan, burský oříšek)
- Drobné ovoce (borůvka, brusinka, černý rybíz, červený rybíz, bílý rybíz, angrešt, klikva, vinná réva - hroznové víno, maliník - malina, ostružiník - ostružina, jahodník - jahoda, moruše)
Tropické a subtropické ovoce
- Pomeranč, citron, banán, oliva, kokos, mango, kakichurma, marakuja, kiwi







Zpět na hlavní stranu blogu